STAGEPLAATS / AFSTUDEERSTAGE

Project Empowered Objects

Werkzaamheden:
Ben jij de software-engineer die veel kennis inbrengt en graag voor ons innovatief LEO project software wil onderzoeken en ontwikkelen? Dan is deze stage zeer geschikt voor jou! Je resultaten zien wij graag terug in de vorm van een prototype software.

Software Engineering:
Als software engineer heb je goede kennis van technieken als Java, SQL, data mining en statistiek. Belangstelling voor AI is een pré. Je ontwerpt en bouwt software voor de Business Intelligence module. Het doel is marketingkennis te verwerven uit gegevens van het WWW en deze te verwerken in onze database. Een groot deel van de gebruikte data is ongestructureerd. Aan de ene kant heb je te maken met websites van onze klanten. Dat is wat bedrijven openbaar maken en elke website is anders. Aan de andere kant verloopt acquisitie ook al niet volgens een standaardpatroon. We beschikken wel over ruwe data, maar die kan nog niet geïnterpreteerd worden. Voor de Business Intelligence module wordt het de uitdaging algoritmen te ontwikkelen die verbanden vinden in al deze soorten gegevens.

Het eindproduct:
Het eindproduct moet leiden tot software die ons laat zien wat de kenmerken zijn van klanten van ons met wie we een goede samenwerking opbouwen. Tijdens je stage word je begeleidt en inhoudelijk ondersteund door de projectgroep.Wij zoeken…
  • Studenten die Java goed beheersen
  • Studenten die SQL goed beheersen
  • Studenten die data mining en statistiek goed beheersen
  • Belangstelling voor AI is een pré

Wij geven voorkeur aan…
  • Studenten die zelfstandig zijn
  • Studenten die initiatief nemen
  • Studenten die graag met anderen samenwerken

Gewenst profiel student(e): HBO Informatica, WO Informatica,
WO Artificial Intelligence
Aanvang stage: Februari 2009
Duur van de stage: 3 tot 6 maanden
Vergoeding: € 325,- per maand bij een 40-urige werkweek, met een bonus bij succesvolle afronding
Naam contactpersoon: Mevr. J. Jansen